geschreven op

Jan Lam

Ik ben er sinds 2015 voor 'het grote overzicht' binnen de proeftuin en zorg ervoor dat organisaties en professionals uit zorg en welzijn in de proeftuin meedoen. Zij zijn degenen die mensen die leven met dementie ondersteunen om veilig en verantwoord thuis te wonen. Ze hebben heel wat kennis in te brengen van wat mensen met dementie en hulpverleners nodig hebben.

Daarnaast ben ik vanuit het Zorgnetwerk Midden-Brabant ketenregisseur dementiezorg. Ik coördineer de casemanagers dementie in Midden-Brabant die mensen met dementie en hun mantelzorger thuis begeleiden om het vol te houden. Daarvoor onderhoud ik een uitgebreid netwerk met vertegenwoordigers met huisartsen, wijkverpleging, gemeenten, zorgverzekeraars en Alzheimer Midden-Brabant.

Mijn kennis van dit netwerk zorgt dat mensen werkzaam bij die organisaties ook in de proeftuin meedoen. Ik kom -althans, voor mijn werk- niet zelf bij mensen met dementie achter de voordeur. Het is mooi werk om te regelen dat professionals structureel en zo goed mogelijk samenwerken voor mensen met dementie. Wég van de versnippering. Het geeft me echt voldoening als mensen met dementie zeggen dat ze hun begeleiding als een onmisbare steun ervaren.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.