Samenwerken aan een dementievriendelijk leven. Elke dag weer.

draaiend logo proeftuin voor site snel

over ons

.be

Meneer de Graaf heeft dementie. Dit heeft een grote impact op zijn leven én op dat van zijn vrouw. Technologische producten kunnen het leven met dementie prettiger en veiliger maken. Maar hoe vind je het product dat bij je past? Vera en Teun, studenten verpleegkunde aan het ROC Tilburg, hielpen het echtpaar in hun zoektocht naar een alarmsysteem. Een mooi voorbeeld van een vrucht uit de Brabantse proeftuin dementie:

.be


De proeftuin vindt haar oorsprong in Brabant maar kijkt over geografische grenzen heen. Want overal ter wereld werken mensen aan innovatieve producten en diensten, waardoor mensen die leven met dementie prettiger thuis kunnen wonen.

Er is niet één antwoord dat kant en klaar op straat ligt; een vraag kan niet door één partij beantwoord worden. Daarom nemen mensen die leven met dementie, ondernemers, professionals in zorg en welzijn, wetenschappers en overheden samen het initiatief in de Brabantse proeftuin dementie. 

Shared

Centraal staan de 3 kenmerken van sociaal innoveren: shared values, shared savings en shared knowlegde. Mensen die vooruit willen, zijn van harte welkom. Want om nieuwe wegen te ontdekken, moet iedereen buiten zijn eigen comfort-zone werken.

Ondersteuning

De proeftuin heeft géén eigen financiële middelen om in te zetten, maar ondersteunt innovatieprocessen op verschillende manieren. Zo bieden we:

  • een netwerk waarin ongelooflijk veel kennis en ervaring zit én begeleiding
  • ondersteuning bij het opzetten van cop's
  • een podium richting het landelijk Deltaplan Dementie en (wetenschappelijk) onderzoek
  • en concreet communicatieadvies.

Op die manier brengen we mensen samen om te innoveren in de praktijk.

'Enjoy the little things in life because one day you`ll look back and realize they were the big things'.

(Kurt Vonnegut)
©2017 Brabantse proeftuin dementie. Alle rechten voorbehouden.