Dementie en technologie gaan samen

Zoals de kop zegt: dementie en technologie gaan samen. Dat is het resultaat van het onderzoek dat Fontys studenten Toegepaste Psychologie deden naar het project TipTop.

TipTop > staat voor Technologische Innovatieve Producten Toepassen bij Ouderen door Professionals. Dit project waaraan onze proeftuin meewerkte, startte in oktober 2018 voor de duur van 1 jaar in de Tilburgse wijk Reeshof. Studenten toegepaste psychologie van Fontys onderzochten of de werkwijze bijdraagt aan het doel: het wegnemen van belemmeringen bij professionals én bij kwetsbare ouderen ten aanzien van het gebruik van zorgtechnologische hulpmiddelen. De werkwijze is dat ze dat sámen doen: zorgprofessional met de kwetsbare oudere.

Filmpje met resultaten

Het eindrapport ligt er nu in de vorm van een filmpje. Bente van der Maas, 1 van de studenten: "Ben jij een zorgprofessional die de zelfredzaamheid van thuiswonende ouderen wil vergroten? Vergeet dan niet dat er ook technologische hulpmiddelen zijn die hieraan bijdragen. Ik heb met mijn medestudenten van de opleiding Toegepaste Psychologie een onderzoek gedaan naar de effecten van project TipTop en het inzetten van technologie bij ouderen. Al onze bevindingen kun je zien in ons filmpje:"

filmpje

'Enjoy the little things in life because one day you`ll look back and realize they were the big things'.

(Kurt Vonnegut)
©2017 Brabantse proeftuin dementie. Alle rechten voorbehouden.