Technokoffer rolt lekker door

De technokoffer blijft lekker door rollen. Inmiddels zet ook ContourdeTwern dit middel in om mensen te informeren over zorgtechnologische hulpmiddelen.

ContourdeTwern heeft een eigen technokoffer. Die reist door de eigen organisatie. De koffer is op zondag 10 november voor de eerste keer ingezet bij de informatiemarkt tijdens de dag van de mantelzorg. En eind november heeft een vrijwilligster een presentatie verzorgd in Boxtel aan een groep belangstellenden. ContourdeTwern heeft 3 vrijwilligers geworven én geïnstrueerd om de presentaties te kunnen verzorgen.

Extra, andere technieken

Ook Corrie Aarts van de Wever trekt met de technokoffer nog steeds door de regio. Zo was ze begin december in Wijk en Aalburg om ook daar de kennis te delen over de koffer en het project techniek zoekt thuis. Inmiddels breidt De Wever/het DOT de technologie in de zorg uit. Om medewerkers, cliënten en mantelzorgers nog meer de kans te geven om technologie als ondersteuning in te zetten, schaffen ze extra ándere artikelen aan die ook in de intramurale zorg kunnen worden ingezet. Denk onder meer aan compaan, Memorylane, google home, robot poes, extra tessa, somnox slaaprobot, relaxkussen, bewegingssensor die babygeluidjes afspeeld en de Baby pop.

Techniek on Tour

De technokoffer reist de komende tijd langs alle locaties van De Wever. Deze 'Techniek on Tour' is gestart op de Hazelaar. Daar hebben studenten hun 'bakkie doen-app' bij cliënten van de dagbehandeling getest. Corrie Aarts over deze tour: "Steeds vaker horen we geluiden binnen De Wever dat technologie onder de aandacht staat. Veel collega's zijn op hun eigen locatie/afdeling druk bezig met technologie en ons idee is om deze krachten bundelen. Te beginnen met een samenwerking tussen het DOT en de zorgtechnoloog. De Techniek on Tour is 1 van de eerste ideeën om op een laagdrempelige manier om informatie te delen en kennis met elkaar uit te wisselen."

resultaat

'Enjoy the little things in life because one day you`ll look back and realize they were the big things'.

(Kurt Vonnegut)
©2017 Brabantse proeftuin dementie. Alle rechten voorbehouden.