geschreven op

Laat je onderzoeken

Heb je dementie en wil je meedoen aan een onderzoek naar een nieuwe methode met als doel beter slapen? Laat je onderzoeken.

Ben of ken je iemand met dementie? Die niet zo goed slaapt en (soms) last heeft van somberheid, boosheid of onrust? En die nog samenwoont met een partner of mantelzorger en wilsbekwaam is? Die persoon is van harte uitgenodigd om mee te doen aan het promotie-onderzoek 'dementie & licht'. Dat onderzoek is een onderdeel van ons onderzoeksproject 'zicht op licht' >

Beter slapen

Dit onderzoek vanuit Tilburg University gaat over een nieuwe methode voor mensen met dementie waardoor ze beter kunnen slapen en zich beter kunnen voelen. Dat gaat met kunstlicht dat hetzelfde ritme als de zon volgt. Doel is om de biologische klok te stimuleren, met als verwacht resultaat een gezond dag- en nachtritme.

Geef je op!

Ben je niet rolstoelafhankelijk, heb je geen (forse) virusproblemen en wil je meedoen? Of heb je nog vragen? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., klinisch psycholoog GGzE/onderzoeker Tilburg University.

Biodynamische verlichting in huis

Het onderzoek duurt 16 weken. In die periode installeren de onderzoekers 2 x 4 weken biodynamische verlichting in huis. Daarvoor is het belangrijk dat er wifi in huis is. Je draagt gedurende 4 x 1 week een kleine licht- en bewegingsmeter. Een keer in de 4 weken krijgen jij en jouw partner of mantelzorger 2 korte vragenlijsten om in te vullen.

nieuws