Symposium jong & dement

Er is op dinsdag 17 september in Tilburg een symposium over jonge mensen met dementie: 'jong & dement, wie is het die mij herkent'.

Regio Midden-Brabant telt – niet-geregistreerd – zo’n 300 jonge mensen met dementie. Landelijk gaat het volgens Alzheimer NL om circa 12.000 mensen. Zij vragen om ándere zorg dan ouderen met dementie. Daarom is er nu naast de ‘Zorgstandaard Dementie’ ook de ‘Zorgstandaard voor jonge mensen met dementie'. Regio Midden-Brabant zit niet in 1 van de 3 landelijke pilots die met de praktische vertaling daarvan aan de slag zijn gegaan. Binnen het Zorgnetwerk Midden-Brabant hebben daarom de zorginstellingen Thebe, Schakelring en De Wever de handen ineengeslagen.

Symposium

Die krachtenbundeling heeft onder meer geleid tot het organisatie van een symposium over jonge mensen met dementie. Uitgenodigd zijn onder anderen huisartsen en bedrijfsartsen, verpleegkundigen die werken met jonge mensen met dementie, ambtenaren die WMO in hun pakket hebben, geriaters, neurologen, zorgverzekeraars, GGZ… iedereen voor wie het belangrijk is dit onderwerp op hun netvlies te krijgen. Lees er hier alles over >

Programma

uitnodiging en programma symposium jong en dement 600

agenda

'Enjoy the little things in life because one day you`ll look back and realize they were the big things'.

(Kurt Vonnegut)
©2017 Brabantse proeftuin dementie. Alle rechten voorbehouden.