Advies van verbinder

Hij kan een belangrijke brug zijn tussen Tilburgers met een niet-westerse migrantenafkomst en bijvoorbeeld zorgprofessionals en ROC-studenten: maak kennis met verbinder Dursun Can.

Zelf van Turkse afkomst heeft Dursun Can zijn hulp toegezegd aan het project bouwen aan vertrouwen. Om te adviseren hoe je het beste mensen met elkaar kunt verbinden. Can kreeg onlangs een lintje: hij is nu lid van de Orde van Oranje-Nassau. Dat heeft hij te danken aan zijn inzet in voornamelijk de Tilburgse wijk Trouwlaan - waar hij woont - om mensen van verschillende afkomst en culturen met elkaar te verbinden.

(Voor)oordeel

Hij vertelt: "Van kleins af aan hebben vooroordelen mij pijn gedaan. Als je iets hoort van iemand anders of de media vinden ergens iets van, dan beïnvloedt dat jouw mening. Ik vind: om een goed beeld van een ander te krijgen, moet je met elkaar in contact komen. Om elkaar beter te leren kennen, kun je samen iets gaan doen; wandelen, eten, praten met elkaar… pas dán kun je een mening/oordeel over iemand hebben."

Verbinder

Vanuit die gedachte zet Dursun Can zijn deur open voor iedereen; van Turkse jongeren tot nieuwkomers tot Nederlanders. Hij wil dat mensen meer positieve aandacht voor elkaar hebben, dus geeft hij zelf het goede voorbeeld. "Ik zie mezelf als een verbinder. Met mijn ervaring daarmee kan ik het project bouwen aan vertrouwen helpen. Door advies te geven hoe je mensen met en aan elkaar verbindt, waarmee je een sfeer van vertrouwen creëert. Zoals Nederlanders met een niet-westerse migrantenafkomst die dementie hebben verbinden met bijvoorbeeld zorgprofessionals." Can schoof al een keertje aan bij de kerngroep in Tilburg die de theehuismomenten organiseert en gaat dat vaker doen. Daarnaast wil hij ROC-studenten voorlichting geven over de kracht van verbinden. Can: "En hebben ze een vraag? Dan kunnen ze me altijd bellen of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken."

inspiratie

'Enjoy the little things in life because one day you`ll look back and realize they were the big things'.

(Kurt Vonnegut)
©2017 Brabantse proeftuin dementie. Alle rechten voorbehouden.