Meer in én meer uit de koffer

De technokoffer waarmee Corrie Aarts presentaties houdt over zorgtechnologische hulpmiddelen, blijft een succesvolle manier om mensen ermee in aanraking te laten komen.

Wat is de technokoffer ook alweer? Lees hier over deze rollende informatiebron >, die als doel heeft de koudwatervrees om zorgtechnologische hulpmiddelen te gebruiken die leeft bij mensen met dementie, mantelzorgers en professionals, weg te nemen. Was de koffer in 2018 al 10 keer geboekt, de teller voor dit jaar staat nu al op 8 bijeenkomsten, waarvan er 4 al achter de rug zijn. Boeken kan nog steeds, neem daarvoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Feedback

Corrie, deskundige bij het Dementie Ondersteuningscentrum Tilburg (DOT), krijgt veel feedback na de bijeenkomsten. Zo vinden mensen het interessant om kennis te nemen van zorgtechnologische hulpmiddelen: "Nooit geweten dat je technologie op deze manier in kan zetten", hoort ze zeggen over bijvoorbeeld de lichtstrip die helpt om 's nachts de weg naar het toilet te vinden. Ook komen er vragen waar ze de hulpmiddelen kunnen halen/verkrijgen. En vinden de meesten dat de kosten ervan ook wel meevallen: "Je kunt het duur maar dus ook minder duur maken", hoort Corrie terug. Tijdens de bijeenkomsten worden er ook ervaringen gedeeld van mensen die zelf al technologie inzetten, zoals een digitale dagaanduiding waar je - naast de dag en tijd - ook boodschappen in kunt zetten.

Meer in de koffer

Corrie: "We willen de inhoud van de koffer graag uitbreiden. Met onder meer de compaan. Dat is een senioren tablet om digitaal sociale contacten te maken met daarnaast een simpele agendafunctie die bijvoorbeeld helpt herinneren om medicatie in te nemen. Daarnaast willen we de memory lane graag in de technokoffer. Dit is een tablet vermomd als een fotolijstje die vanuit een vaste plaats in de huiskamer en de hele familie verbindt via hun mobiele memory lane app."

Meer uit de koffer

Verder wil Corrie de hulpmiddelen die in de koffer zitten nog voor de zomer uitgestald hebben in de Geheugenwinkel Tilburg aan het Korvelplein. Daar kunnen geïnteresseerden dan op hun gemak de spullen bekijken en uitproberen. "We gaan ook een abonnement nemen op bijvoorbeeld de spotter zodat mensen die kunnen uitproberen in de Geheugenwinkel. We denken daarnaast nog steeds na over mogelijkheden om technologische hulpmiddelen uit te lenen, maar dat volgt mogelijk later."

nieuws

'Enjoy the little things in life because one day you`ll look back and realize they were the big things'.

(Kurt Vonnegut)
©2017 Brabantse proeftuin dementie. Alle rechten voorbehouden.