Vergeet-Me-Niet avond

Woonorganisatie Het Laar in Tilburg houdt woensdag 13 maart een Vergeet-Me-Niet bijeenkomst. Dit is een informatieavond over dementie. Gastspreker is de Vlaming Kasper Bormans, die het boek 'Wat Alz?' schreef.

De Vergeet-Me-Niet-avonden in Het Laar zijn speciaal voor iedereen die meer wil weten over dementie. Ook gasten buiten Het Laar zijn welkom. Het geven van informatie staat voorop. Delen van ervaringen volgt vanzelf in het tweede deel van de avond, via interactie met de gasten. Voor 13 maart heeft Het Laar de jongste key-note spreker ooit weten te strikken. Het is de Vlaming Kasper Bormans, geboren in 1987. Hoe jong hij ook is, zijn staat van dienst is imponerend. Zo schreef hij het boek 'Wat Alz?'. In België is hij een beroemdheid, Nederland staat nu op de rol om zijn alternatieve kijk op Alzheimer te adopteren.

Wat Alz?

Kaspers lezing rond Wat Alz? is een interactieve beleving gericht op emotie, het zintuiglijke en het onbewuste. Op dat vlak kunnen we heel wat opsteken van zowel reclametechnieken als het omgaan met mensen met dementie. Hoe krijg je mensen in beweging? Ook als je moeilijk toegang tot hen krijgt? Zijn lezing is bedoeld voor een breed publiek. Mensen die te maken krijgen met dementie in hun omgeving zullen er extra inzichten en ondersteuning uithalen.

Vergeet-Me-Niet is gratis en begint om 19.30 uur . Adres: Generaal Winkelmanstraat 175, 5025 XG Tilburg.

Kasper Bormans

Kasper Bormans is een jonge onderzoeker die verschillende onderzoeksdomeinen met elkaar verbindt. Hij doceert aan de Leuven School for Mass Communication Research. Hij heeft een Master in Management en in Communicatiewetenschappen en een Bachelor Filosofie optie Psychologie. Hij volgde opleidingen rond communicatie, reclametechnieken, geheugentraining bij ouderen, dementie en Alzheimer in binnen- en buitenland. Een van zijn specialisaties is de studie van onbewuste beïnvloeding, persuasieve communicatie en de toepassing ervan in nieuwe domeinen. Hij is een gewaardeerd spreker: Ted X, Werelddag Dementie, hogescholen, internationale congressen, lezingen in culturele centra, workshops en gespecialiseerde trainingen. Hij is auteur van het succesvolle boek ‘Wat Alz?’ over de kern van communicatie, de kracht van dromen en het wonder van relaties. Hij ontwikkelde de innoverende app ‘MemoryHome’ met geheugenpaleizen voor mensen met dementie en het verrassende ‘Spel van de Verbeelding’.

agenda

'Enjoy the little things in life because one day you`ll look back and realize they were the big things'.

(Kurt Vonnegut)
©2017 Brabantse proeftuin dementie. Alle rechten voorbehouden.