Technokoffer rolt lekker

De technokoffer rolt lekker door de regio. De presentatie over zorgtechnologische hulpmiddelen naar aanleiding van de kofferinhoud vindt gretig aftrek.

Huisartsen & praktijkondersteuners, professionals & vrijwilligers bij zorginstellingen, netwerkclubjes en mantelzorgers... er is veel interesse een bezoek van de technokoffer. Lees hier meer over dit product > De koffer rolt twee maanden door de regio en is tot nu toe tien keer ingezet. "Mensen reageren voornamelijk enthousiast en positief", zegt Corrie Aarts van de Wever. Zij verzorgt de presentatie over de zorgtechnologische hulpmiddelen die in de koffer zitten. Soms neemt haar collega Gerard van de Rijt het over.

Niets bijzonders?!

"Soms krijgen we ook een kritische opmerking. Zoals vanuit een van de wijkteams: 'Maar dit is toch eigenlijk helemaal niets bijzonders, zo'n presentatie over deze producten?' En dat is helemaal wáár. Bijzonder is het niet, dat weten wij ook wel, maar ondertussen is voorlichting wel broodnodig. Want heel veel mensen weten gewoon niet van het bestaan van simpele, zorgtechnologische hulpmidddelen die het leven wat vergemakkelijken. Of producten die mensen bewust maken van veiligheid, zoals rookmelders", aldus Corrie. Deze presentaties helpen in elk geval de beruchte, veelgenoemde kloof tussen beschikbare technologie aan de ene kant en de mensen voor wie dat bestemd is aan de andere kant, te overbruggen of kleiner te maken.

Onderzoek

Corrie krijgt ook tips, zoals 'zet de gids met producten online, zodat we er later nog eens rustig naar kunnen kijken'. De technokoffer is ook in 2019 al een aantal keren geboekt. En het studentenonderzoek dat bij dit project hoort, loopt bijna af. Dus daar komen we begin volgend jaar op terug!

resultaat

'Enjoy the little things in life because one day you`ll look back and realize they were the big things'.

(Kurt Vonnegut)
©2017 Brabantse proeftuin dementie. Alle rechten voorbehouden.