Stagevorm ROC-studenten

Er is vanuit het project bouwen aan vertrouwen een speciale stagevorm ontwikkeld voor ROC-studenten met verschillende achtergronden, waarbij de kracht van diversiteit centraal staat.

De meerwaarde van deze stagevorm is dat de studenten kennis en ervaring vanuit hun achtergrond, cultuur en religie kunnen delen met professionals. Daardoor ontstaat er tussen hen een verbinding en diversiteit in de ontmoetingen. Daarnaast kunnen professionals hun kennis en kunde over dementie delen met de studenten. Zij weten daarover te weinig tot niets; het is belangrijk dat dat verandert, zodat ook mensen met een niet-westerse migrantenafkomst geïnformeerd worden over dementie. Uit onderzoek blijkt dat migranten doorgaans geen kennis hebben van dementie en de signalen niet herkennen, waardoor ze geen hulp zoeken, of te laat. Door deze generatie ROC-studenten te bereiken, is er een extra ingang om kennis van dementie te verspreiden binnen de gemeenschappen.

Leren van en met elkaar

Daarnaast bundelt deze stage krachten van de studenten en professionals voor het organiseren van de voorlichting voor de Marokkaanse gemeenschap om zo goed als mogelijk aan te sluiten bij de gemeenschap. Dus: leren van en met elkaar door diversiteit met elkaar te delen. Deze stage gebeurt op twee dagbestedingen van Stichting Schakelring, de Wever en Thebe.

 

nieuws

'Enjoy the little things in life because one day you`ll look back and realize they were the big things'.

(Kurt Vonnegut)
©2017 Brabantse proeftuin dementie. Alle rechten voorbehouden.