Groen & Grijs de wereld in

Er is veel interesse in Groen & Grijs, de kookworkshop voor mensen met dementie en hun kleinkinderen. Zo houdt Stichting Maasduinen dit kookevent begin 2019.

De eerste editie van het kookevent Groen & Grijs > was in Drunen op 10 oktober. De evaluatie daarvan gebeurde eind november met de betrokken organisaties: Thebe, Maasduinen, Schakelring, gemeente Heusden en onze proeftuin. Daaruit bleek eens te meer hoeveel enthousiasme er is over dit evenement. Naast lof (het zat goed in elkaar, betrokkenheid van lokale ondernemer/kookclub, fijne manier om kleinkinderen te betrekken bij dementie) en een mooi pareltje > kwam er ook een verbeterpunt boven tafel: het driegangenmenu was misschien iets teveel van het goede, alleen een hoofdgerecht is voldoende.

Toolkit

Melissa de Laat: "Organisaties geven aan dat ze geholpen zijn met een toolkit met alle benodigdheden om het event te kunnen organiseren. Dat ben ik nu aan het samenstellen. Zodra de toolkit gereed is, komt die op deze website ter beschikking. Een andere ontwikkeling is de wens om aan te haken bij de Dementievriendelijke gemeenten, zodat er coördinatie komt op de kookevents in de regio."

kruisbestuiving

Maasduinen in Kaatsheuvel wil een kookevent houden en ook vanuit een wijk in Tilburg en Heusden is er al interesse getoond. En toen een bedrijf uit Apeldoorn op de proeftuinsite was voor het project Technokoffer en daardoor informatie over Groen & Grijs tegenkwam, wilde het een presentatie daarover tijdens de informatiemiddag van de Technokoffer. Er wordt ook melding gemaakt over het event in diverse nieuwsbrieven... "De kruisbestuiving komt op gang, mensen pikken het dus op en willen er iets mee. Dat is natuurlijk fantastisch", zegt Melissa.

nieuws

'Enjoy the little things in life because one day you`ll look back and realize they were the big things'.

(Kurt Vonnegut)
©2017 Brabantse proeftuin dementie. Alle rechten voorbehouden.