Kickoff 'techniek zoekt thuis'

De try-out van de technokoffer was meteen de kickoff van de nieuwe cop 'techniek zoekt thuis'. Dat gebeurde dinsdag 11 september feestelijk met een presentatie en een gebakje.

Binnenkort lees je álles over de nieuwe cop techniek zoekt thuis op deze site. Doel daarvan is te zorgen dat mensen die leven met dementie technologische hulpmiddelen die op de markt zijn ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Daarmee gaan we onder meer de koudwatervrees en het gegeven 'onbekend maakt onbemind' tegen. De technokoffer, ontwikkeld door DOT en de Geheugenwinkel Tilburg in samenwerking met onze proeftuin, is een van de middelen om het doel van deze cop te bereiken. In de koffer zitten allemaal technische spullen die mensen kunnen uitproberen, variërend van de Dementia App tot een rookmelder'; van een telefoon met fototoetsen tot een verzwaard deken.

Op pad

Corrie Aarts van de Geheugenwinkel is vanaf september met deze koffer op pad. Zij bezoekt zorgprofessionals, studenten én mantelzorgers om hen via een presentatie te informeren over de mogelijkheden die er zijn. Naast kennisoverdracht is er veel gelegenheid om vooral eigen ervaring op te doen met de technische hulpmiddelen uit de koffer. Tijdens de try-out kreeg Corrie feedback op haar presentatie van de deelnemers (foto). Wordt vervolgd.

groepsfoto try out klein

 

nieuws

'Enjoy the little things in life because one day you`ll look back and realize they were the big things'.

(Kurt Vonnegut)
©2017 Brabantse proeftuin dementie. Alle rechten voorbehouden.