Geboren: 3 vernieuwende concepten

Er was 1 maart een co-creatie om ideeën op te doen rondom de problemen van mensen met dementie en voeding. Dat leverde 3 vernieuwende concepten op.

Na acht weken lang veld- en bureauonderzoek naar het niet of onvoldoende nuttigen van maaltijden onder alleenstaande mensen met dementie, was het 1 maart eindelijk tijd voor de co-creatie; ofwel een creatieve sessie of brainstormsessie. Tijdens een co-creatie zoekt een team op een creatieve manier naar oplossingen voor een probleem. Het is hét moment dat álle kansen uit het onderzoek samenkomen en de puzzelstukjes eindelijk op hun plaats vallen.

De 4 deelnemers hebben op 1 maart nagedacht over het oplossen van de problemen rondom voeding en dementie, en over het vergroten van het bewustzijn over leven met dementie. Dit naar aanleiding van het opzetten van de nieuwe cop smakelijk > van de Brabantse proeftuin dementie. Het gezelschap bestond uit een food designer, een casemanager en projectleidster bij de Brabantse proeftuin dementie, een lifestyleprofessional en een masterstudente crossover creativity.

Ruim 170 ideeën

Het was nauwelijks een probleem om de snelheid, energie en creativiteit erin te houden bij de deelnemers. In deze 2,5 uur durende co-creatie zijn er, met 6 creatieve technieken, ruim 170 ideeën opgeschreven! Na de convergerende fase, waarin ideeën worden samengevoegd, versterkt en omgetoverd tot concepten, bleven er 8 iconcepten over.

Welke concepten sluiten het best aan op de kansen uit het onderzoek? Na afloop zijn er 3 concepten visueel en tekstueel uitgewerkt: Ont-mantel, Groen&Grijs en Kijkdoos Dementie. Op het moment worden die getest onder de doelgroep en experts. Dankzij de co-creatie en de creatieve deelnemers zijn er 3 vernieuwende concepten tot stand gekomen. Wordt vervolgd.

Neem contact op voor meer informatie >

nieuws

'Enjoy the little things in life because one day you`ll look back and realize they were the big things'.

(Kurt Vonnegut)