Voorstelling Oploskoffie

Maandag 19 maart speelt de voorstelling 'Oploskoffie' in Het Laar in Tilburg in het kader van de 'Vergeet Me Niet'-avonden.

'Vergeet Me Niet' staat in het teken van dementie en is voor (buurt-)bewoners, familie, naasten, medewerkers en vrijwilligers. Pythia Winia speelt 'Oploskoffie'. Dit is een aangrijpende en uiterst herkenbare voorstelling over dementie en wat dit doet met de directe omgeving van de dementerende. Deze voorstelling is doorspekt met humor én een groeiende zwarte rand. Recht uit het hart en als ‘ervaringsdeskundige’ slaat Pythia heersende taboes over en stapt, met respect, middenin de materie.

Deels autobiografisch

Oploskoffie heeft autobiografische elementen aangevuld met ervaringen van anderen en vergelijkbare situaties. U ziet een indringend beeld van 3 vrouwen; oma, dochter en kleindochter. Elk reageert op eigen wijze op de dementie van de oudste. Oma staat centraal en ‘loopt leuk leeg’ zoals de kleindochter constateert. De dochter reageert vanuit haar zorgende rol. Angst, humor, onzekerheid, verbloemen van het vergeten, zoeken van nieuwe logica om gedrag te verklaren….het passeert allemaal de revue. Klik hier voor meer informatie over de voorstelling >

inspiratie

'Enjoy the little things in life because one day you`ll look back and realize they were the big things'.

(Kurt Vonnegut)
©2017 Brabantse proeftuin dementie. Alle rechten voorbehouden.