geschreven op

de technokoffer

Technische nieuwtjes om te besnuffelen, aan te raken en uit te proberen. Dat is de inhoud van de technokoffer. Die is op weg naar mensen die geïnteresseerd zijn in zorgtechnologische hulpmiddelen: professionals, studenten én mantelzorgers. Neem samen met Corrie Aarts een duik in de technokoffer. Dat is overigens helemaal gratis.

De technokoffer reist op aanvraag van netwerkbijeenkomst naar instelling, van werkconferentie naar KBO-afdeling. Corrie rolt de koffer met een even groot gemak een zaal studenten binnen als dat ze de bijhorende presentatie uit haar mouw schudt. Vanuit de overtuiging dat mensen die leven met dementie gebaat zijn bij zorgtechnologische hulpmiddelen. Maar ook wetende dat onbekend onbemind maakt en dat er ook bij professionals koudwatervrees is. Reden waarom zij niet 1-2-3 de inzet van techniek overwegen, laat staan adviseren bij hun cliënten. Mantelzorgers gaan ervan uit dat techniek gelijk staat aan duur en moeilijk. Reden waarom ze er al niet aan beginnen om zich erin te verdiepen. Corrie haalt tijdens haar presentatie een aantal heersende negatieve zeker-wetens over techniek onderuit en laat juist de laagdrempelige mogelijkheden ervan inzien. Niet om een technisch product te 'verkopen', maar om te laten ervaren en zien wat er al binnen handbereik mogelijk is. Zodat professionals de techniek meenemen in hun zorgadvies en mantelzorgers techniek gemakkelijker omarmen.

Inhoud technokoffer

Informatie óver is 1, ook belangrijk is het ervaren ván. Experimenteren met techniek, je erover verbazen en vragen kunnen stellen naar aanleiding van de ervaring ermee. Mensen die de technokoffier boeken, kunnen de volgende zorgtechnische hulpmiddelen dus echt aanraken en uitproberen:

overzichtproducten

Boek de technokoffer

Als de technokoffer niet onderweg is, staat ie bij De Geheugenwinkel Tilburg. Wil je de technokoffer met de presentatie boeken of meer informatie over dit initiatief? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoonnummer (06) 22 66 64 91.


De technokoffer is ontwikkeld door De Wever/Het Dementie Ondersteunings- en Trainingscentrum (DOT)/de Geheugenwinkel Tilburg in samenwerking met de Brabantse proeftuin dementie.