De cop oud geleerd, jong gedaan is succesvol van start gegaan op 16 april 2015. Centraal stond de vraag: Hoe krijgen we mensen die leven met dementie en techniek dichter bij elkaar? Deze cop is inmiddels afgerond.

Uit onderzoek weten we dat er bij mensen die leven met dementie veel onbekendheid en aarzeling is als het gaat om het gebruik van nieuwe technieken. Onbekend maakt onbemind. Binnen de proeftuin zochten we naar wegen om bewezen techniek bij mensen met dementie te brengen. Eén van deze wegen is onderzocht binnen deze cop. Vierdejaars studenten verpleegkunde gingen samen met ondernemers aan de slag om technieken bij mensen met dementie thuis te testen.

Vruchten van deze cop oud geleerd, jong gedaan

december 2016: afronding cop, de conclusies

Het onderzoek van deze cop is afgerond. Klik voor een samenvatting van de eindrapportage in het rechterblok. Belangrijkste conclusies: zorgprofessionals zijn een belangrijke schakel tussen technologie en mensen met dementie en de student verpleegkundigen hebben een 'goed gevoel'over adviesrol.

2016: filmpje over de cop

2016: filmpje over de cop
Er is een filmpje verschenen over deze cop.

2015: start

Vierdejaars studenten verpleegkunde van het ROC Tilburg en ondernemers kwamen op maandag 16 september 2015 bij elkaar voor de start van de cop oud geleerd, jong gedaan.

'Enjoy the little things in life because one day you`ll look back and realize they were the big things'.

(Kurt Vonnegut)
©2017 Brabantse proeftuin dementie. Alle rechten voorbehouden.