Samenwerken aan een dementievriendelijk leven. Elke dag weer.

draaiend logo proeftuin voor site snel

community's of practice (cop's)

bouwen aan vertrouwen

bouwen aan vertrouwen

Dementie komt veel voor onder Nederlanders met een niet-westerse, migrantenafkomst. Zelfs veel meer dan onder autochtone Nederlanders. Ook deze grote groep mensen moet de weg vinden naar de huisarts. We informeren ze daarover, bijvoorbeeld tijdens theehuismomenten in Heusden en Tilburg.

ga naar deze cop

smakelijk

smakelijk

Het is belangrijk om begeleiding te bieden bij voeding voor alleenstaande mensen met dementie. Het project Groen & Grijs is daarvoor een prima instrument: kleinkinderen koken en eten samen met hun grootouder die dementie heeft.

ga naar deze cop

techniek zoekt thuis

techniek zoekt thuis

De techniek, die het leven van mensen die leven met dementie makkelijker maakt, is er wel. Maar hoe vinden die producten hun weg naar de woonkamer, de keuken, de broekzak, de handtas? Nou, bijvoorbeeld via de technokoffer.

ga naar deze cop

tiptop

tiptop

Wat de boer niet kent... dat geldt ook voor het gebruik van zorgtechnologische hulpmiddelen. Wil je dat als zorgprofessional stimuleren bij ouderen, dan moet je er zelf wel vertrouwd mee raken. In Tilburgse wijk Reeshof proberen zorgprofessials daarom zorgtechnologische hulpmiddelen uit.

ga naar deze cop

licht doet leven

licht doet leven

Licht. Je hebt het nodig om te kunnen lopen, slapen, leven. Mensen met dementie krijgen te weinig licht. Daardoor is de kans groter op allerlei klachten. Speciale verlichting biedt de oplossing. Daar doen we thuis bij de mensen onderzoek naar.

ga naar deze cop

'Enjoy the little things in life because one day you`ll look back and realize they were the big things'.

(Kurt Vonnegut)
©2017 Brabantse proeftuin dementie. Alle rechten voorbehouden.